فهرست مطالب

Ornamental Plants - Volume:6 Issue: 2, Spring 2016

Journal of Ornamental Plants
Volume:6 Issue: 2, Spring 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یعقوب زراعت کیش، نرگس میرزایی صفحات 67-72
    بیمه کشاورزی از جمله راه کارهای مناسب برای غلبه بر ریسک حاکم بر تولید در بخش کشاورزی و افزایش اطمینان خاطر کشاورزان نسبت به درآمد آینده خویش است. در بخش کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با توجه به سابقه بالای بیماری های کشاورزی و سایر تلفات محصول، احتمال ریسک تولید و متعاقب آن، ریسک درآمد در این حوزه زیاد است. از آنجائی که اکثر کشاورزان در منطقه ی مورد مطالعه، از سطوح پائین درآمدی و معیشتی برخوردار هستند، بنابراین مخاطرات طبیعی و انواع بیماری ها می تواند خسارات جبران ناپذیر معیشتی بر آ ن ها وارد کند. در این راستا یکی از مهمترین سازوکارهای حمایتی در راستای کاهش ناپایداری و مقابله با ماهیت پیش بینی ناپذیر این مخاطرات بیمه کشاورزی است. اما بیمه در این بخش در صورتی می تواند بر تولید و درآمد تاثیرگذار باشد که عوامل موثر بر تقاضای بیمه توسط تولیدکنندگان گیاهان زینتی در استان شناسایی شده و طیف وسیعی از کشاورزان تحت پوشش بیمه قرار گیرند. هدف اصلی این مطالعه بررسی عوامل موثر بر توسعه پذیرش بیمه توسط تولیدکنندگان گیاهان زینتی در استان کهگیلویه و بویراحمد است. در این تحقیق به منظور بررسی عوامل موثر بر تقاضای بیمه با تاکید بر نقش تولید گل های زینتی، از مدل لوجیت استفاده شده که نتایج بیانگر تاثیرگذاری عوامل متعدد اقتصادی و اجتماعی بر تقاضا و پذیرش بیمه از سوی کشاورزان است.
    کلیدواژگان: پذیرش بیمه، ریسک، گیاهان زینتی، مدل لوجیت
  • دینا یعقوبی کیاسه، محراب یادگاری صفحات 73-82
    آلسترومریا یکی از زیباترین گل های تیره آلسترومریاسه است. یکی از مشکلات عمده این گل شاخه بریده طول عمر کوتاه برگ ها است که باعث کاهش ارزش اقتصادی این گل بریده شده است. البته ریزش گلبرگ ها قبل از پژمردگی آن ها یکی دیگر از مشکلات مهم این گل به شمار می آید. برگ های این گل به اتیلن بسیار حساس است. به منظور بررسی تاثیر متقابل اتانول و اسپری سیکلوهگزاماید بر عمر گلجایی و ویژگی های پس از برداشت گل بریدهی آلسترومریا، آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با چهار سطح اتانول (2،0، 4 و 6 درصد) و سیکلو هگزاماید به صورت اسپری در سه سطح (0، 5/0 و 1 میلی مولار) در 3 تکرار و 36 پلات آزمایشی با 5 شاخه گل در هر پلات انجام شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان می دهد که اثرمتقابل اتانول و سیکلوهگزاماید بر صفات اندازه گیری شده شامل عمر گلجایی سطح 5 درصد و مابقی صفات در سطح 1 درصد معنی دار بوده است. مقایسه ی میانگین تیمارها نیز نشان داد که تیمار سیکلوهگزاماید 1 میلی مولار به همراه اتانول 6 درصد با 94/15 روز بیشترین عمر گلجایی نسبت به شاهد (74/10 روز) و دیگر تیمارها داشته است.
    کلیدواژگان: درجه بریکس، اتیلن، ماندگاری گل، گیاهان زینتی، پس از برداشت
  • فرشته کامیاب، الهه زمانی بهرام آبادی صفحات 83-91
    این آزمایش به منظور بررسی اثر محلول پاشی پلی آمین ها بر حفظ کیفیت و افزایش عمر گلجایی گل شاخه بریده داوودی ’برایت گلدن آن‘ در آزمایشگاه باغبانی دانشگاه آزاد رفسنجان در سال 1394 انجام گرفت. برای این منظور آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی با تیمارهای اسپرمیدین، اسپرمین و پوترسین با غلظت های 1، 2 و3 میلی مولار در سه تکرار انجام شد. عمر گلجایی و پارامترهای مختلف مثل عمر گلجایی، کیفیت، کاهش وزن، درصد ماده خشک، کلروفیل کل، مواد جامد محلول، پروتئین، جذب محلول و آنزیم های ACC اکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که همه تیمارهای پلی آمین در مقایسه با شاهد به طور معنی داری ماندگاری و کیفیت گل ها را افزایش دادند. تیمار اسپرمیدین 3 میلی مولار باعث بالاترین عمر گلجایی شد، به طوری که بعد از 9 روز نگهداری، گل ها در این تیمار دارای کیفیت خوبی بودند. کمترین کاهش وزن و بیشترین میزان مواد جامد محلول در اسپرمیدین 3 میلی مولار و سپس در اسپرمیدین 2 میلی مولار مشاهده شد. فعالیت آنزیم ACCاکسیداز در تیمار اسپرمیدین 3 میلی مولار در مقایسه با شاهد به میزان یک چهارم کاهش یافت. از طرف دیگر میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در آن تیمار 3 برابر شاهد بود. بیشترین میزان کلروفیل برگ در تیمارهای 3 میلی مولار اسپرمیدین و پوترسین مشاهده شد. میزان جذب محلول در اثر کاربرد پلی آمین ها افزایش یافت، به طوری که بالاترین میزان جذب آب در مرحله اول اندازه گیری مربوط به پوترسین (3 میلی مولار) بود، اما در مرحله دوم اندازه گیری اسپرمین (1 میلی مولار) بهتر عمل کرد. تیمارهای اعمال شده بر درصد ماده خشک و میزان پروتئین برگ گل ها تاثیر معنی دار نداشتند. بنابراین با توجه به نتایج این آزمایش تیمار اسپرمیدین 3 میلی مولار بهترین تیمار به منظور افزایش عمر گلجایی و کیفیت گل بریده داوودی رقم ’برایت گلدن آن‘ پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اسپرمیدین، اسپرمین، پوترسین، کیفیت، ماندگاری
  • زهرا کریمیان صفحات 93-99
    تخمین رشد درختان شهری، به ویژه ارتفاع درخت در مدیریت منظر شهری، اهمیت بسیاری دارد. هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی ارتفاع درخت بر اساس قطر درخت بود. به این منظور 921 درخت از پنج گونه مختلف در پنج ناحیه از شهر مشهد در سال 2014 اندازه گیری شدند. درختان مورد ارزیابی در این آزمایش، درخت زبان گنجشک (Fraxinus species) ، درخت چنار (Platanus hybrida) ، درخت توت سفید (Morus alba) ، درخت عرعر (Ailanthus altissima) و درخت اقاقیا (Robinia pseudoacacia) بودند. تحلیل رگرسیون ارتفاع در برابر قطر مدل های مختلفی (خطی، لگاریتمی، نمایی و توانی) را حاصل کرد که می تواند برای تخمین ارتفاع این پنج گونه درختی مورد استفاده قرار بگیرد. توابع لگاریتمی ، توانی و نمایی در درخت زبان گنجشک (R2 = 0. 9و RMSE = 0. 74) ، درخت عرعر (R2 = 0. 92و RMSE = 0. 44) و درخت چنار (R2 = 0. 72 وRMSE = 0. 72) به ترتیب، برازش مناسبی از داده های مربوط به ارتفاع در برابر قطر درختان را ارائه دادند.
    کلیدواژگان: مدل های رشد، رگرسیون، ارتفاع درخت، درختان شهری
  • مهدی زارع، مریم صنعتگر، رضا فاطمی طلب صفحات 101-106
    درخت سرو نقره ای با شاخ و برگ سبز مایل به آبی و پوست قهوه ای مایل به قرمز در دنیا به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود. یکی از جدیدترین راه های شناخت نوع و میزان آلوده کننده های محیطی، زیست ردیابی محیطی است. نمونه ها از سه سایت (ترافیک سنگین، ترافیک متوسط و شاهد) در اصفهان در ماه های شهریور، آذر و اسفند به دست آمد. غلظت های روی، نیکل و مس در برگ و ریشه توسط اسپکتروفتومتر جذب اتمی اندازه گیری شد. تنوع بین صفات مورد مطالعه بین سایت ها و فصول، ناشی از فعالیت های مختلف انسانی در محیط بود. غلظت فلزات سنگین در برگ ها نسبت به ریشه ها در همه مکان ها بیشتر بود که نشان دهنده سهم معنی دار ذخایر جوی بود. نتایج حاصل از ضرایب همبستگی بین صفات نشان داد که سایت ها تحت تاثیر منابع مختلف آلودگی قرار گرفتند. وجود ضریب همبستگی مثبت بین عناصر روی و مس، نشان دهنده منابع تولیدکننده همانند است که همان سوخت خودروها و استفاده از ترمز در وسایل نقلیه است. میانگین مقادیر فلزات به صورت زیر بود: نیکل> مس> روی. میزان روی در برگ و ریشه در سایت شاهد متوسط بود که نشان دهنده این است که ترافیک وسایل نقلیه منبع ناچیزی برای آلودگی روی بود و ممکن است منبع دیگری مثل فعالیت های صنعتی دخیل باشد. نتایج نشان داد که درخت سرو نقره ای زیست ردیاب مناسبی برای آلودگی جوی اصفهان می باشد.
    کلیدواژگان: آلاینده های محیطی، ترافیک، ضریب همبستگی، گیاه زینتی
  • صدف طاهرپذیر، داوود هاشم آبادی صفحات 107-114
    گل آهار به علت داشتن تنوع رنگ و طول دوره گلدهی، از گیاهان زینتی بسیار زیبا و جذاب می باشد. به منظور بررسی اثر سایکوسل و سایز گلدانبر رشد رویشی و گل دهی آهار، آزمایش در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور سایکوسل در 3 سطح (0، 1000و2000 میلی گرم در لیتر) و سایز گلدان در 4 سطح (10، 12، 14 و 16 سانتی متر) با 12 تیمار و3 تکرار انجام شد. نتایج اثر متقابل نشان داد سایکوسل و سایز گلدان تاثیر معنی داری بر تمام صفات مورد بررسی داشته است و تیمار سایکوسل 2000 میلی گرم در لیتر درگلدان 12سانتی متر کمترین ارتفاع بوته و گلدان های سایز 16 سانتی متر با سایکوسل 1000 میلی گرم در لیتر و بدون استفاده از سایکوسل بیشترین ارتفاع بوته را داشتند. بیشترین دوره گل دهی در گلدان سایز 14 سانتی متر با 1000 میلی گرم در لیتر سایکوسل بود که تفاوت محسوسی با گیاهان مربوط به گلدان سایز 16 سانتی متر در هر سه غلظت سایکوسل نداشت. کمترین دوره گل دهی آهار در گلدان سایز 10 سانتی متر در هر سه غلظت سایکوسل به دست آمد. آهار کاشته شده در گلدان سایز 10 سانتی متر بدون سایکوسل دارای کمترین وزن تر و گلدان سایز 14 سانتی متر بدون سایکوسل دارای بیشترین وزن تر ریشه بودند. به طور کلی گلدان های سایز 14 و 16 در ترکیب با سایکوسل 1000 میلی گرم در لیتر، برترین تیمارها بودند.
    کلیدواژگان: سایکوسل، سطح برگ، ارتفاع گیاه، سایز گلدان، آهار
  • بهناز اکبریان، منصور مطلوبی، ناصر مهنا صفحات 115-123
    در سال های اخیر، کاربرد دیودهای نورافشان (LED) در باغبانی به عنوان نور مصنوعی باخصوصیات طول موج قابل انتخاب، عمر طولانی، اندازه کوچک، درجه حرارت کم، کاهش مصرف انرژی و هزینه بهره برداری، مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق اثر کیفیت نور دیودهای نورافشان شامل نور قرمز، نور آبی، ترکیب نور قرمز و آبی با نسبت 75 به 25 درصد و نور سفید فلورسنت، بر جوانه زنی و رشد نشای چهار گل فصلی شامل آهار (Zinnia elegans) ، حنا (Impatiens balsamina) ، اطلسی (Petunia × hybrida) و شاه پسند (Verbena aubletia) بررسی گردید. پس از کشت بذر، گیاهان در محیط کنترل شده با طول مدت نوردهی 12 ساعت در روز قرار گرفتند. حداکثر درصد، سرعت و ارزش ظهور گیاهچه در نور قرمز مشاهده شد. بااین حال، اثر کیفیت نور بر خصوصیات رشدی انواع گیاهان، متفاوت بود. نور آبی، موجب افزایش معنی دار تعداد برگ در آهار و حنا گردید. در حنا، نور قرمز موجب افزایش قطر ساقه گردید، در حالی که، قطر ساقه اطلسی در نور آبی به طور معنی دار افزایش یافت. به طور کلی، افزودن 25% نور آبی به قرمز موجب کاهش طول هیپوکوتیل و ساقه و افزایش طول و وزن تر ریشه نسبت به فلورسنت گردید. کیفیت نور در مدت ظهور گیاهچه، زمان رسیدن به مرحله برگ حقیقی، مرحله چهار برگی و وزن تر شاخه، تاثیری نداشت. بر اساس نتایج این آزمایش، ال ئی دی به عنوان یک گزینه مناسب جهت نور مصنوعی در محیط کنترل شده برای تولید نشاء، قابل استفاده است. نتایج نشان می دهد که نور قرمز خالص، موجب بهبود جوانه زنی گردید و با وجود اختلافات بین انواع گیاهان آزمایش شده، اغلب آن ها واکنش مثبت نسبت به ترکیب نور قرمز و آبی نشان دادند. بنابراین نسبت نوری 75:25 درصد (آبی: قرمز) می تواند ترکیب مناسبی برای تهیه نشاء گل های فصلی باکیفیت مناسب باشد.
    کلیدواژگان: دیودهای نورافشان (LED)، ظهور گیاهچه، کیفیت نور، کیفیت نشاء، گل های فصلی
|
  • Yagoub Zeraat Kish, Narges Mirzaee Pages 67-72
    Crop insurance is an appropriate way to overcome the risk in agricultural production sector and increase farmer’s peace of mind for their future income. In the agricultural sector of Kohgiluyeh and Boyer Ahmad, the risk of production is high due to the substantial losses of crops and other diseases and so is the income risk. Since most local farmers have low incomes and livelihoods, natural disasters and diseases can cause irreparable damages on their livelihood. In this regard, crop insurance is one of the most supportive mechanisms to reduce instability and confronting to the unpredictable nature of these risks. But insurance can be effective on the production and income only if factors affecting insurance demand by farmers are identified and it covers a wide range of farmers. The aim of this study is to investigate factors affecting the development of insurance acceptance by ornamental flowers producers in Kohgiluyeh and Boyer Ahmad province. In this study, data were collected by a questionnaire randomly and logit model was evaluated with an emphasis on the production of ornamental flowers. Results reflect the influence of multiple economic and social factors on demand and acceptance of insurance by farmers.
    Keywords: Insurance demand, Logit model, Ornamental flowers, Risk
  • Dina Yaghoubi Kiaseh, Mehrab Yadegari Pages 73-82
    Alstroemeria is one of the most beautiful flowers in the family Alstroemeriaceae. One of the major problems of this cut flower is short life of leaves, this fact reduces the economic value of this cut flower. Abscission of petal before wilting is also considered as one of the most important problems of this flower. Petals of this flower are very sensitive to ethylene. A factorial experiment based on completely randomized design was conduced to study the interaction effect of ethanol and foliar spraying cycloheximide (CHI) on the vase life and postharvest characteristics of alstroemeria with four levels of ethanol (0, 2, 4 and 6%) and foliar spraying CHI in three levels (0, 0.5, 1 mM) in three replications and 36 experimental plots with five cut flowers per plot. ANOVA showed that the effects of interaction ethanol and CHI on the measured traits were significant at 5% for the vase life and 1% for the other traits. Results showed that the treatment of 1 mM CHI and 6% ethanol with 15.94 days has the maximum vase life in compared with the control (10.74 days).
    Keywords: °Brix, Ethylene, Longevity, Ornamental plants, Postharvest
  • Fereshteh Kamiab, Elahe Zamanibahramabadi Pages 83-91
    This experiment was conducted to determine the effect of foliar spray with polyamines on postharvest life of chrysanthemum cut flowers in the horticulture laboratory of Islamic Azad University of Rafsanjan in 2015. For this purpose, an experiment was conducted based on a completely randomized design with three replications with spermidine, spermine and putrescine treatments at 1, 2 and 3 mM concentrations. Different parameters such as vase life, quality, weight loss, dry matter percentage, chlorophyll, total soluble dissolved, protein, water uptake, ACC oxidase and SOD were measured. The results showed that all treatments significantly increased the survival and quality of flowers as compared to control. Spermidine (3 mM) resulted in maximum vase life so that after 9 days, the flowers of this treatment were of a good quality. The lowest weight loss and highest level of dissolved solids were observed in 3 mM spermidine and then, in 2 mM spermidine. ACC oxidase enzyme activity was reduced by a factor of quarter in 3 mM spermidine treatment as compared to control. On the other hand, superoxide dismutase activity in this treatment was 3 times higher than that in control. The highest amount of chlorophyll was observed in the treatment of 3 mM spermidine and putrescine. Solution uptake was increased when polyamines were applied so that the highest solution uptake was observed in the first stage of measurement in relation to 3 mM putrescine. But in the second stage of measurement, 1 mM spermine outperformed. Treatments had no significant effect on dry matter percentage and protein amount in leaves of cut flowers. So, according to the results of this test, treatment with 3 mM spermidine is recommended as the best treatment to enhance the quality and vase life of chrysanthemum (Chrysanthemum morifolium cv. 'Bright Golden Ann') cut flowers.
    Keywords: Putrescine, quality, Spermidine, Spermine, Vase life
  • Zahra Karimian Pages 93-99
    Estimating urban trees growth, especially tree height is very important in urban landscape management. The aim of the study was to predict of tree height base on tree diameter. To achieve this goal, 921 trees from five species were measured in five areas of Mashhad city in 2014. The evaluated trees were ash tree (Fraxinus species), plane tree (Platanus hybrida), white mulberry (Morus alba), ailanthus tree (Ailanthus altissima) and false acacia tree (Robinia pseudoacacia). Regression analysis of tree height versus tree diameter revealed several models (linear, logarithmic, exponential and power) that could be used for estimating the tree height of these five species. The logarithmic, power and exponential functions provided a good fit to the data on tree height against tree diameter for ash tree (R2 = 0.9 and RMSE = 0.74), ailanthus tree (R2 = 0.92 and RMSE = 0.44) and plane tree (R2 = 0.72 and RMSE = 0.72), respectively.
    Keywords: Growth models, Regression, Tree height, Urban trees
  • Mahdi Zare, Maryam Sanatgar, Reza Fatemitalab Pages 101-106
    Cypress tree with blue green foliage and scaly reddish brown bark is planted throughout world as an ornamental plant. One of the newest ways for determining amount and kind of environmental pollutants is natural biomonitoring. The samples were obtained from three sites (heavy traffic, moderate traffic and control) in Isfahan during August-September and November-December 2013 and February-March 2014. The concentrations of Zn, Ni and Cu in leaf and root were measured by using a flame atomic absorption spectrophotometer. Variations in the studied traits between sites and seasons were observed due to different anthropogenic activities. The higher concentration of the studied heavy metals in leaves rather than in roots in all locations illustrated a contribution of significant atmospheric deposition. The results of correlation coefficients between traits indicated that the sites were influenced by a different source of pollution. There was a positive correlation between zinc and copper, indicating that they could be originated from fuels as well as powder of shoe brake of vehicles. The mean metal concentration values were arranged in the following order: Zn > Cu > Ni. The level of zinc in leaf and root was moderate at the control site indicating that vehicle traffic is a minor emission source for zinc and there may be another zinc source around there, such as industrial activities. The results demonstrated the suitability of the cypress (Cupressus arizonica Greene.) tree as a biomonitorof atmospheric pollution in Isfahan.
    Keywords: Correlation coefficient, Environmental pollutants, Ornamental plant, Traffic
  • Sadaf Taherpazir, Davood Hashemabadi Pages 107-114
    Zinnia is a very attractive and beautiful ornamental plant due to the diversity of color and flowering period. The effect of cycocel and pot size was studied on growth and flowering of zinnia in a factorial experiment based on a randomized complete design with two factors: cycocel at 3 levels (0, 1000 and 2000 ppm) and pot size at 4 levels (10, 12, 14 and 16 cm) with 12 treatments and 3 replications. The interaction results showed that cycocel and pot size had a significant effect on all studied traits, that 2000 ppm cycocel in 12 cm pots produced the minimum height and that 16 cm pots treated with 1000 ppm cycocel or without cycocel treatment produced the maximum plant height. Maximum flowering period was related to 14 cm pots × 1000 ppm cycocel that had no significant difference with plants in 16 cm pot size in all three concentrations of cycocel. Minimum flowering period was related to 10 cm pot size at all three concentrations of cycocel. Zinnias planted in 10 cm pot size without cycocel treatment exhibited the minimum fresh weight and in 14 cm pot size without cycocel treatment exhibited the maximum root fresh weight. Overall, flowers in 14 and 16 cm pot sizes treated with 1000 ppm cycocel were found to be the best treatments.
    Keywords: Cycocel, Leaf area, Plant height, Pot size, Zinnia
  • Behnaz Akbarian, Mansour Matloobi, Nasser Mahna Pages 115-123
    Recently much attention has been paid by horticulturists to light-emitting diodes as a new source of economical and spectral-selective light. The reason is mainly coming from their versatility in handling and mounting, long working time, wattage use efficiency and lower heat production. In this study we examined their potential in promoting seed germination and producing quality flower seedlings for which we designed four growth chambers each equipped with a different light quality sources, namely red, blue, combination of 25% blue and 75% red and fluorescent lamps. Seeds of four annual bedding flowers including impatiens (Impatiens balsamina), zinnia (Zinnia elegans), petunia (Petunia × hybrida) and verbena (Verbena aubletia) were sown and grown to produce seedlings. Plants were illuminated 12 hours per day in the growth chambers. According to the results, seedlings under red light showed the highest emergence percentage, rate and value. Light quality variably affected growth characteristics among plant species. Impatiens and zinnia plants under blue light showed a significant increase in leaf number. The stem diameter of impatiens increased under red light. By contrast, in petunia stem diameter increased under blue light significantly. Inclusion of 25% blue light to red light reduced hypocotyl and shoot height and increased root fresh weight and root length of most plant types. Light quality did not affect the time of emergence (T50), true leaf stage, four-leaf stage and shoot fresh weight. Our study demonstrated that light-emitting diodes could be an effective and reliable source of lighting under controlled environment for production of quality flower seedlings. Generally, the pure red light enhanced seedling emergence and during growth period, high quality seedlings could be produced when 25% blue light was added to red light.
    Keywords: Bedding flowers, Light, emitting diode, Light quality, Seedling emergence, Seedling's quality